Ford fornyer sine to familiefavoritter

13.09.2018

To av Norges aller største og beste 7-setere, Ford S-MAX og Ford Galaxy, er nå klare med en ny drivstoffeffektiv motor og flere ytterligere forbedrede teknologier.

Begge familiefavorittene kommer med Fords nye og sofistikerte 2-liters EcoBlue dieselmotor i kombinasjon med en avansert ny 8-trinns automatgirkasse som blir styrt via en stilfull gearvelger.

- Både Ford S-MAX og Galaxy blir med dette enda mer attraktive valg for familier med behov for 7-seter og mye plass, samtidig som de får en bil med svært gode kjøreegenskaper. Den nye 2-liters EcoBlue dieselmotoren er en ekstremt kraftfull og moderne motor hvor mye av fokuset har vært på å redusere forbruket. Resultatet er imponerende, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.

I Norge vil både S-MAX og Galaxy selges med den nye 2-liters EcoBlue-motoren med 190 HK, med eller uten firehjulstrekk.

Ford Galaxy tilbys også med en 150 HK Ecoblue-motor med forhjulstrekk.

Både Ford S-MAX og Ford Galaxy har den nye 8-trinns automatgirkassen.

Kraft og dreiemoment som i en stor motor - drivstofforbruk som i en liten
Den nye 2-liters EcoBlue dieselmotoren leverer kraft, dreiemoment og kjøreprestasjoner som en langt større motor, samtidig som den har drivstofforbruket til en motor med mindre kapasitet. Den har også fått bedre respons, er mer stillegående og har mer dreiemoment på lavere turtall. 

Motoren møter alle de strenge kravene til Euro 6.2-utslippsstandarden testet etter WLTP-prosedyren (World Harmonised Light Vehicle Test Procedure).

Også den nye 8-trinns automatgirkassen er utviklet for ytterligere å redusere drivstofforbruket, samtidig som den leverer raske og sømløse girskift.


Køassistent, bedre blindsonevarsling og nye vindusviskere
Også teknologien i de to familiefavorittene, som begge kan fås med trekk på alle fire, er blitt ytterligere forbedret.

Nå kommer den nye adaptive cruisekontrollen med en køassistent. Sammen med den nye 8-trinns automatgirkassen bremser den automatisk ned til full stopp, for eksempel ved kø, og starter igjen i løpet av tre sekunderDersom trafikken står lenger kan føreren trykke på en knapp på bilens ratt eller på gasspedalen for å gjenoppta kjøringen.

Begge de store familiebilene får et nytt og mer effektivt vindusviskersystem hvor spylevæsken blir fordelt på frontruten via små dyser i selve vindusviskerarmen. Dette gir renere ruter og lavere forbruk av spylevæske.

Aktivt lyddempingssystem 
Et sofistikert aktivt lyddempingssystem er også standard på den mest luksuriøse utgaven av S-MAX, Vignale.Velger du den mer sportslige S-MAX-varianten ST-Line, vil den nye modellen komme med sporty, røde bremsekalipere.

Både den fornyede utgaven av Norges beste 7-seter, Ford S-MAX, og den enda romsligere Ford Galaxy er nå klar for bestilling.

Nyheter

Kampanjer

Vis alle de siste kampanjene

Nyheter

Nyheter og arrangementer